Boendetillstånd på Kvarngärdet i Uppsala

För hyresgäster hos Stena Fastigheter på Kvarngärdet behövs ett parkeringstillstånd för att få använda deras parkeringsplatser. Parkeringstillståndet måste ha din bils registreringsnummer och det gäller tillsammans med en giltig biljett som kan köpas i automat, via SMS-Park eller Easypark.

Det går bra att ha tillstånd till två olika bilar per hushåll.

Du behöver inte ansöka på nytt inför nytt kalenderår. Vi skickar automatiskt ut nya årstillstånd under december månad.

Notera att parkeringstillståndet måste ligga väl synligt i bilen för att vara giltigt. Parkeringsvakten måste kunna se hela texten och registreringsnumret på tillståndet, samt tillståndsnumret. Annars kan en kontrollavgift komma att utfärdas. Även månadsbiljetten måste ligga fullt synlig, om du inte köpt en biljett via SMS-Park eller Easypark.

Eftersom tillståndet är en värdehandling så kommer ersättningstillstånd för borttappat parkeringstillstånd faktureras med 500 kr exkl. moms. Skulle tillståndet bli blekt eller så slitet att det inte går att läsa av texten skickar vi självklart ett nytt utan kostnad, mot att du skickar tillbaka det gamla.

Byte av bil

Om du säljer din bil och köper en ny behöver du anmäla ändringen av registreringsnummer till oss. Använd då formuläret nedan och skriv i meddelandefältet att det är för ett nytt tillstånd och vilket registreringsnummer som inte längre kommer att användas.

Du behöver då skicka tillbaka ditt gamla tillstånd till oss.

Borttappat tillstånd

Om du tappar bort ditt tillstånd och behöver beställa ett nytt måste du kunna ge oss det gamla tillståndsnumret, så att det förlorade tillståndet kan spärras för att förhindra att någon annan använder det. Om du inte kan uppge tillståndsnumret kan vi tyvärr inte lämna ut ett nytt tillstånd.

Om/när du vill säga upp din parkeringsplats gör du det till Stena Fastigheter, men parkeringstillståndet skickar du in till oss.

Tillfällig bil

Vid den händelse att du lämnar in din bil på verkstad och får en lånebil kan du fortfarande använda ditt boendetillstånd samt biljett i lånebilen. Däremot är det viktigt att du anmäler det till oss genom nedan formulär.

Skriv då lånebilens registreringsnummer i fältet “registreringsnummer 1” och det registreringsnummer som står på ditt parkeringstillstånd i fältet “registreringsnummer 2”. I fältet “Meddelande” skriver du hur länge du kommer att använda lånebilen. OBS! Det är jätteviktigt att du fortfarande har ditt parkeringstillstånd i lånebilen.

Gör din anmälan nedan
Idag (6/9-2019) har vi tekniska problem med detta formulär. Vi ber om ursäkt för detta och det bör vara åtgärdat innan dagens slut